bezár
 

színház

2019. 09. 10.
A Rosmerholmot viszi Szentpétervárra a Kolozsvári Magyar Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Rosmerholmot viszi Szentpétervárra a Kolozsvári Magyar Színház Henrik Ibsen drámájával, a Rosmersholmmal vesz részt a Kolozsvári Állami Magyar Színház Szentpéterváron a Színházi Olimpián.

A 2016-2017-es színházi évadban Andrij Zsoldak rendezésében bemutatott kolozsvári előadás két alkalommal, szeptember 13-án és 14-én lesz látható a szentpétervári Alekszandrinszkij Színház új színpadán. A június 15-én elkezdődött, több hónapon át tartó szentpétervári Színházi Olimpián 15 ország több mint 30 színházi előadása látható. A Színházi Olimpiát 1993-ban alapították Görögországban, Theodoros Terzopoulos rendező kezdeményezésére. Az elmúlt két évtizedben Delphoi (Görögország), Sizuoka (Japán), Moszkva (Oroszország), Isztambul (Törökország), Szöul (Dél-Korea), Peking (Kína), Wroclaw (Lengyelország) és Újdelhi (India) látta vendégül.

Szkéné színház

A nagyszabású fesztivál célja egy nemzetközi színházi világtalálkozó létrehozása és a világ minden tájáról érkező színházi alkotók közötti párbeszéd kialakítása. A kolozsvári Rosmersholm 2018-ban a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT) elnyerte a legjobb előadásnak, a legjobb színésznőnek (Imre Éva) és a legjobb díszletnek (Andrij Zsoldak, Daniel Zsoldak) járó díjat.

Kép:.huntheater.ro

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés