bezár
 

film

2019. 07. 14.
Sikerfilmek a VI. Vertigo Filmhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Július 24–31. között a Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében a fővárosi Puskin moziban idén is lesz Vertigo Filmhét. Naponta három – szombaton és vasárnap négy-négy – art filmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmterméséből. Három vidéki helyszín is csatlakozik: a szombathelyi Agora – Savaria Filmszínház, a miskolci Művészetek Háza és a szolnoki TISZApART Mozi.

A budapesti VI. Vertigo Filmhéten ezúttal is mindenki találhat számára kedves zsánert: angol és lengyel kosztümös történelmi filmek, dán thriller, francia romantikus vígjáték és francia családi film, magyar animációs mesefilm, német háborús dráma, amerikai Oscar-díjas film és számos fesztiválkedvenc is szerepel a programban. Nyitófilmként július 24-én, szerda este 19 órakor a Kettős életek című, francia párkapcsolati vígjáték tekinthető meg, az országos premier előtt. A Kettős életek az Oscar-díjas Juliette Binoche és a magyar felmenőkkel rendelkező Olivier Assayas főszereplésével készült, és a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt a világpremierje.

prae.hu

A Kettős életek mellett premier előtt látható a filmhéten a többszörös díjnyertes skandináv bűnügyi film, a Góliát; az Ugye boldog vagy? című német párkapcsolati komédia; a francia családi film, Raoul Taburin; valamint a Téglás István és Mátray László főszereplésével készült román dráma, az Egy herceg és egy fél.

25-én, csütörtökön az angol filmek kedvelőinek peregnek a filmek. Ismét látható lesz a Magyarországon forgatott Colette, az Oscar-jelölt Keira Knightley és Dominic West főszereplésével készült történelmi dráma a Nobel-díjra jelölt írónő életéről. A finn kultrendező, Aki Kaurismäki ihlette Bérgyilkost fogadtam című fekete komédiában egy másik Oscar-jelölt színész, Tom Wilkinson a főszereplő; míg a megtörtént eseményeken alapuló Az eltűntek főbb szerepeit a világsztár Gerard Butler és Peter Mullan játsszák.

Forrás: vertigomedia.hu

26-án, pénteken a skandináv bűnügyi filmek kerülnek középpontba: előbb a dán Oscar-nevezett, többszörös díjnyertes, CineFest-fődíjas A bűnös látható, majd a Jussi Adler-Olsen nemzetközi bestselleréből készült világsiker, A 64-es betegnapló, végül a kortárs svéd társadalmi peremlétről szóló Góliát.

Szombaton magyar napot tartanak szervezők, s mindjárt négy vetítésen mutatják be a nemzeti film sokszínűségét. 14:30 órai kezdettel a Lengemesék 2 – Tél a Nádtengeren című animációs filmmel kezdenek, délután előbb a cannes-i díjazott, többszörös Magyar Filmdíjas Egy nap, majd Pálfi György legújabb filmje, Az Úr hangja kerül sorra. A napot a Szász Attila– Köbli Norbert alkotópáros új filmje, az Apró mesék zárja, Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente főszereplésével.

Vasárnap a frankofón filmek szerelmesei ünnepelhetnek mozizással. 14 órai kezdettel a Raoul Taburin című családi film nyitja a francia filmek sorát, amelyet a Bazi nagy francia lagzik 2. követ. 18 órától Gaspar Noé Eksztázisa látható, a napot pedig a megtörtént eseményeken alapuló történelmi darab, a Pajzán kíváncsiság zárja.

Forrás: vertigomedia.hu

A hétfő az amerikai függetlenek napja. A Végállomás: esküvő Keanu Reeves és Winona Ryder romkomja. Újra látható lesz a Holdfény című, három Oscar-díjas dráma, amely a legjobb film Oscar-díját érdemelte ki. Nagy vásznon lehet ismét megnézni a Wind River – Gyilkos nyomon című thrillert is.

Kedden kelet-európai nappal folytatódik a fesztivál. A lengyel színeket a Még egy nap élet című, többszörös díjnyertes, Európa Filmdíjas animációs film, valamint a lengyel rendezőlegenda, Krzysztof Zanussi magyar koprodukcióban és László Zsolt főszereplésével készült, Éter című történelmi drámája képviseli; Romániából pedig az Egy herceg és egy fél lesz látható.

A szerdai zárónap a német filmeké. Ekkor a Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón című vígjáték mellett a berlini versenyfilm, a Tranzit és az Ugye boldog vagy? párkapcsolati komédia lesz műsoron.

A Budapest Film Zrt.-vel közösen megrendezett Vertigo Filmhétnek kiemelt küldetése, hogy az európai és szerzői filmnek csináljon reklámot, és meghozza a közönség kedvét a kontinens sokszínű és változatos filmterméséhez, ellensúlyozandó az amerikai tömegfilmek áradatát. A Vertigo Filmhét célja továbbá, hogy a nyári hőségben kedvet csináljon az art moziba járáshoz és igényes art filmek nézéséhez, valamint ösztönözze a közösségi filmfogyasztást.

A filmhétre a belépőjegyek egységesen 1200 forintos, kedvezményes áron lesznek kaphatók, a Kettős életekre a jegyár 1600 forint. A jegyelővétel július 11-én kezdődik a Puskin mozi pénztárában, és online a http://www.puskinmozi.hu oldalon. A filmhét szpotja itt tekinthető meg.

További részletek:

http://www.puskinmozi.hu

www.vertigomedia.hu

www.facebook.com/VertigoMediaKft

Forrás: Vertigo Média

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Alex Garland: Polgárháború
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés