bezár
 

art&design

2009. 05. 15.
Szobrász biennále első alkalommal Szentendrén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Első alkalommal rendeznek szobrász biennálét Szentendrén, a MűvészetMalomban, ahol vasárnaptól öt héten át 180 kisplasztikát és nagyméretű szobrot állítanak ki.

prae.hu

Baráz Tamás, a Magyar Szobrász Társaság alelnöke, a biennále egyik kurátora elmondta, hogy a kiállítandó munkákat 400 alkotás közül választották ki. A biennáléra a Magyar Szobrász Társaság, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége, a Fiatal Képzőművészek Stúdiója és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagjai nevezhettek.

A pályáztatást kiemelt érdeklődés kísérte - közölte Baráz Tamás. Hozzátette: noha a biennálénak a Dedukció címet adták, a zsűri a válogatáskor nem ragaszkodott e téma követéséhez, ráadásul teret engedtek a nagyobb méretű szobroknak is.

Mint mondta, ezúttal nem volt időbeli megkötés sem, az alkotók akár 10-15 évvel ezelőtt készült művekkel is nevezhettek, de a tervek szerint a jövőben kétévente rendezendő biennálékon csak az előző két esztendő "termése" kerül majd a zsűri elé.

A Magyar Szobrász Társaság alelnöke elmondta: nemzetközivé szerették volna tenni az eseményt, ám anyagiak híján erről a tervről idén le kellett mondaniuk.

Az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól, valamint a szentendrei önkormányzattól kapott 2,5 milliós támogatást a kurátorok és a rendezők társadalmi munkájával kiegészítve sikerült a csaknem 4,5 milliós költségű biennálét "tető alá hozni".
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés