bezár
 

irodalom

2019. 06. 01.
Hamarosan a boltokban Lesi Zoltán Magasugrás című verseskötete
Ismertető, könyvbemutatók, dedikálások
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hamarosan a boltokban Lesi Zoltán Magasugrás című verseskötete A 90. Ünnepi Könyvhétre jelenik meg Lesi Zoltán Magasugrás című verseskötete a Prae Kiadó és a Palimpszeszt gondozásában. A könyv szerkesztője Péczely Dóra. Június 13-án Budapesten a FUGA Építészeti Központban, majd 14-én a Feri Galériában, 15-én Szegeden, 16-án Debrecenben lehet találkozni a szerzővel. Dedikáció a Duna-korzón 16-án délelőtt!

"A verses levélformát újra megtalálva fedeztem fel Dora Ratjen és Gretel Bergmann közös történetét. Dora Ratjen német magasugró áll a verseim középpontjában, aki csak azért vehetett részt 1936-ban az olimpián, mert Gretel Bergmannt zsidó származása miatt eltiltották a versenyzéstől. Viszont Doráról később kiderült, hogy biológiailag nem lehet egyértelműen sem nőként, sem férfiként beazonosítani. Később a náci rendőrség Dorát férfinak nyilvánította, és mint a női mezőnyben indult sportolótól a rekordokat és az érmeket elvették. Dora Ratjen ezután eltűnt a nyilvánosság elől. A történet médiareprezentációja nagyon izgalmas: rengeteg egymásnak ellentmondó információ került napvilágra, de számomra minden nézőpont és történet megállja a helyét." (Lesi Zoltán)

prae.hu

A könyvet és borítóját Ricardo Portilho készítette.

A szerző fotója: Oláh Gergely Máté

Lesi Zoltán

2019. június 13., csütörtök, este 19 órától. A Prae Kiadó könyveinek bemutatóját a FUGA Építészeti Központban tartja, ahol a Magasugrásból részletek hangoznak el, és Molnár T. Eszter (a Szabadesés című bűnregény szerzője a Prae Kiadónál) beszélget a szerzővel. Helyszín: FUGA, Budapest, V. kerület, Petőfi Sándor utca 5. Facebook-esemény

Június 14. 17-20 óra között kiállításmegnyitó és könyvbemutató a Feri galériában (Budapest, Német utca 6.). 18:00-kor, 19:00-kor és 20:00-kor felolvasó performance. A 19:00-kor kezdődő performance-ba becsatlakozva Csehy Zoltán beszél a Magasugrásról. Facebook-esemény

Június 15. 17 órától Szegeden Lesi Zoltán Balaskó Ákossal és Gáspár-Singer Annával beszélget a könyveikben megjelenő identitásproblémákról a JATE Klub teraszán (Szeged, Dugonics tér 13.).

Június 16. 16 órától Debrecenben a FISZ könyvheti standján beszélgetés a Magasugrásról és a Lesi Zoltán Xaver Bayer-fordításáról.

Dedikálás a 90. Ünnepi Könyvhéten: 2019. június 16., 11 óra a Prae Kiadó standjánál a Duna-korzón

A szerző oldala a Wikipédián

Lesi Zoltán: Magasugrás

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés