bezár
 

színház

2019. 05. 27.
Cirkuszi emlékek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Cirkuszi emlékek Kiállítással ünnepli megnyitásának 130. évfordulóját június 27-én a Fővárosi Nagycirkusz, amely a közönség tárgyi emlékeit és a cirkuszhoz köthető személyes történeteit is várja a megnyíló tárlathoz.

Az intézmény közleménye szerint Wulff Ede német-holland cirkuszigazgató 1889. június 27-én nyitotta meg vasszerkezetű, hullámbádogból készült cirkuszépületét a Városligetben, amely azóta is Magyarország első és egyetlen kőcirkusza. A jubileumról az intézmény egy cirkusztörténeti kiállítással is szeretne megemlékezni, amelyhez a közönség segítségére is számít. Olyan felajánlásokat várnak, amelyek valamilyen módon kötődnek a Fővárosi Nagycirkuszhoz, például régi plakátokat, fotókat, jegyeket, vagy előadáshoz, artistához, zsonglőrhöz kötődő emlékeket, kellékeket. A tárgyak, amennyiben gazdája igényt tart rá, egy évre szóló kölcsönszerződéssel kerülnek az intézményhez, adományozás esetén pedig a cirkusztörténeti gyűjtemény részét képezik majd, és más kiállításokon is felhasználják azokat.

Szkéné színház

A kiállításról digitális anyag készül, amely a későbbiekben online is elérhető lesz. A beérkező emlékeket a közönség egy éven át láthatja majd a Fővárosi Nagycirkusz épületében és honlapján, a felajánlókat pedig feltüntetik a tárlaton és a honlapon, valamint családi cirkuszi belépőt is kapnak ajándékba. A jelentkezéseket az emlékről készült fotóval és rövid leírással június 10-ig várják.

További részletek az intézmény honlapján olvashatók.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés