bezár
 

film

2009. 05. 11.
Cirko Fesztivál - 15 éves a Cirko-Gejzír mozi
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Klasszikusok vetítésével, filmplakát-kiállítással, koncertekkel, mozigépek "feltárulkozásával" és egyéb programokkal várják az érdeklődőket a budapesti Cirko-Gejzír moziban a vetítőhely 15 éves születésnapja alkalmából júniusban tartandót fesztiválon.

prae.hu

A művészfilmeknek teret biztosító mozi az ünnep alkalmából az összes valaha forgalmazott filmjét levetíti, valamint olyan klasszikusokat tűz műsorára, mint az Ingmar Bergman rendezte A tükör, a Fábri Zoltán nevéhez köthető Az ötödik pecsét vagy az Andrej Tarkovszkij rendezte Sztalker és az Iván gyermekkora - közölték a szervezők.
   
Az érdeklődők a mozigépészek segítségével beható ismereteket szerezhetnek a gépek működéséről, valamint megtekinthetik az elmúlt 15 év filmes plakátjaiból rendezett kiállítást. A plakátok közül több ingyen elvihető lesz.
    
A filmes- és egyéb fotók bemutatása mellett több koncert is vár a látogatókra, a június elején tartandó születésnapi bulin pedig a moziban valaha játszott összes előadóművész fellép.
    
A szerzői filmeknek és ezzel párhuzamosan különféle igényes fesztiváloknak teret adó mozi, amely mára Budapest kulturális életének egyik meghatározó pontjává nőtte ki magát, június 1. és 30. között ad helyet a Cirko Fesztiválnak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés