bezár
 

irodalom

2009. 05. 10.
Ír újságíró nyerte a riporterek versenyét Nyíregyházán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Írországból érkezett újságíró nyerte a 8. European TV Riporter’s Cup verseny fődíját, a Serious Microphone-t; a televíziós riporterek versenyének díjkiosztóját vasárnap rendezték meg Nyíregyházán.

prae.hu

Az ír Sean Mac an tSithigh - egyszemélyes stábként - a Nagykálló melletti Harangodon felépülő szabadtéri színpad munkálatairól készítette el kétperces, díjnyertes filmjét.
    
A szakmai zsűri a fődíjon kívül több különdíjat is kiosztott a résztvevő 15 csapat között: a legjobb nyíregyházi filmet az ungvári televízió csapata készítette, a legjobb operatőri munkáért a litván csapat kapott elismerést, a legjobb történetet elmesélő filmet a koszovói televízió stábja forgatta.
    
A versenyzők feladata a szervezők által megadott témák megfilmesítése volt, amelyek nagyrészt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nevezetességeihez kapcsolódtak: így kisfilm született többek közt a tiszadobi Andrássy-kastélyról, a nyíregyházi állatparkról és botanikus kertről is.
    
Jonathan Stoneman, a brit közszolgálati televízió, a BBC képzési igazgatója a díjátadáson elmondta: a zsűri az alkotások értékelésekor a téma képi megjelenítését és az újságírói munkát jutalmazta. Mindezt összevetve nem volt könnyű dolguk a versenyzőknek, hiszen nehéz és száraz témákat kellett röviden és érdekesen feldolgozniuk,  filmes módra elkészíteniük – jegyezte meg a zsűri elnöke.
    
A Szabolcsban készült filmeket itthon és a versenyen részt vevő országok televíziói is bemutatják, az ír győztes pedig Európa képviseletében részt vesz az Asia-Pacific TV Reporters' Cupon, az ázsiai és csendes-óceáni térség televíziós viadalán.
    
A tervek szerint 2010-ben a Balaton és környéke várja a nemzetközi mezőnyt, két év múlva pedig ismét Nyíregyházán mérhetik össze tudásukat az európai tévések.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés