bezár
 

art&design

2009. 05. 09.
Magyarország az idei lódzi Nemzetközi Fotófesztivál díszvendége
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyarország 269 fotográfiával vesz részt díszvendégként Lengyelország legnagyobb fotós rendezvényén, a Nemzetközi Fotófesztiválon, amely szombaton nyílik Lódzban.

prae.hu

Pászt Patrícia, a Krakkói Magyar Centrum igazgatója elmondta, hogy három tárlaton hét magyar alkotó munkái lesznek láthatók, hatan közös kiállításon mutatkoznak be a Fiatalok Galériájában A napos oldal címmel, míg Kudász Gábor Arion egyéni kiállítása Zöldövezet címmel várja a látogatókat Lódz egyik művészkávézójában. A Hórusz Archívum, amelyet Kardos Sándor operatőr értékes amatőr felvételekből gyűjtött össze - mintegy 50 képről van szó - a város legrégibb galériájában tekinthető majd meg.
    
Mint Pászt Patrícia kifejtette, az idei program központi témája a vicc, az abszurd és az irónia. A fesztivál főkurátora, Marta Szymanska fontosnak tartotta, hogy elmenjen Budapestre és ott válogassa ki a magyar anyagot, művészeti segítője Csizek Gabriella fotótörténész volt - árulta el a centrum igazgatója.
    
A lódzi fotós seregszemlén a fiatal magyar fotósnemzedéket Barakonyi Szabolcs, Elek Judit Katalin, Erdei Krisztina, Gerhes Gábor, Hangay Enikő és Szász Lilla képviseli.
    
A civil alapítványként működő Krakkói Magyar Centrum már nyolcadik éve szervezi a magyar fotósok bemutatását a lódzi fesztiválon, ahol minden évben 25-30 kiállítás keretében több száz lengyel és külföldi alkotó munkáját vonultatják fel több tucat helyszínen. Az idei magyar díszvendégséget a Nemzeti Kulturális Alap támogatása tette lehetővé - jegyezte meg Pászt Patrícia.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés