bezár
 

film

2019. 03. 03.
Újabb magyar filmeket díjaztak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újabb magyar filmeket díjaztak Zurbó Dorottya Könnyű leckék című dokumentumfilmje két díjat is nyert a ZagrebDox fesztiválon, Az Úr hangja című legutóbbi Pálfi György-film pedig a legjobb speciális effektek díját hozta el Portugáliából a Fantasporto filmfesztiválról. A zágrábi dokumentumfilm-fesztivál ifjúsági zsűrije különdíjjal jutalmazta Zurbó Dorottyának a Filmalap Inkubátor Programjában készült alkotását és indoklásában méltatta a Könnyű leckék című portré "egyszerűségét és mozifilmszerűségét".   

Zurbó Dorottya első önálló rendezése egy fiatal szomáliai lány életét tárja a nézők elé, aki a felnőtté válás határán új életet kezd Magyarországon. Az elismerés mellett a több mint száz dokumentumfilmet felvonultató ZagrebDox fesztivál rangos emberi jogi díját, a Movies That Matter különdíjat is Zurbó Dorottya filmje nyerte el.
 A Könnyű leckék az Éclipse Film gyártásában készült, világpremierje nagy siker volt a locarnói filmfesztiválon, a hazai mozikban októberben mutatták be, világszerte vetítik a nemzetközi filmfesztiválok.

prae.hu

Pálfi György legutóbbi filmjét, Az Úr hangját, amely a Filmalap támogatásával a KMH Film és a kanadai Quite Revolution Pictures koprodukciójában készült, a legjobb speciális effektekért járó díjjal tüntette ki a Fantasporto filmfesztivál szakmai zsűrije szombat este Portóban.A film visual effects supervisora Juhász Csaba volt, a hazai mozik pedig a rangos tokiói filmfesztiválon tartott világpremiert követően, december végén tűzték műsorra. A Stanislaw Lem regénye alapján készült alkotás az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé.
   
Portugália nemzetközi seregszemléje, az idén 39. alkalommal és 54 ország részvételével megrendezett Fantasporto Magyar fókusz - Az új generáció címmel külön programot szentelt a magyar alkotóknak, amelynek keretében műsorra tűzték a Rossz versek, a Nyitva, a Tiszta szívvel és az X - A rendszerből törölve című magyar mozifilmeket - olvasható a közleményben.

A kép forrása: Filmtett

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés