bezár
 

zene

2019. 02. 28.
Komolyzenei kurzus, Joseph Haydn 210. éves halálára emlékezve
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Komolyzenei kurzus, Joseph Haydn 210. éves halálára emlékezve A Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál immár 16. alkalommal rendezi meg a nemzetközi komolyzenei mesterkurzust és fesztivált 2019. július 24. és augusztus 5. között Tokajban, értesítették a szervezők a prae.hu művészeti portált. Az idei év zeneileg változatos repertoárjában központi szerepet kap Joseph Haydn, akire halálának 210. évfordulója alkalmából emlékezünk.

A szólóhangszeres-, kamarazenei- és énekkurzusok mellett számos más programból választhatnak az ifjú tehetségek, egyebek mellett lesz karvezetés-, korrepetició-, operajelenetek-, barokk-, ifjúsági és improvizációs kurzus is.

prae.hu

Az akadémia különlegessége más mesterkurzusokhoz képest, hogy a tíz nap alatt a magas színvonalú zenei képzés mellett nagy hangsúlyt kap a diákok mentorálása, ebben coachok, pszichológusok, szakmai kerekasztal beszélgetések állnak rendelkezésükre. Sok visszatérő diák kedvenc eseménye a Nyári Akadémián, hogy esténként a világ minden tájáról érkező művésznövendékek kis csoportokban gyűlnek össze, és már a pályán lévő tanárokkal beszélgethetnek arról, mik a művészi pálya emberi nehézségei, hogyan lehet és érdemes egymást segítve haladni nem eltévedni a művészeti pálya útvesztőiben zenekartól operaházig Párizstól Berlinen át egészen Tokióig.

Cressendo csellista

A kurzuson tanító mesterek európai és amerikai zenekarok elismert szólistái, zene-, tánc- és képzőművészeti egyetemek tanárai, akik a világ több mint 25 országából érkeznek Tokajba. A Crescendo Nyári Akadémia kiváló lehetőséget biztosít az elmélyült munkára az előadó- művészet területén, valamint segít a szakmai megmérettetésekre való felkészülésben, mindezt egy versenyszellemtől mentes közegben.

A 2019-es Crescendo Nyári Akadémia tanárai lesznek többek között: Constance Fee (USA), Detla David Gier (USA), Christian Studler (SUI), David Daly (IRL), David Danel (CZE), Meláth Andrea, Szabóki Tünde, Dallos Erika, Kállay Ágnes, Kemenes András, Rumy Balázs, Béatrice Reibel-Petit (FRA), Reto Reichenbach (SUI).

A korai kedvezményes jelentkezés határideje: 2019. február 28.
Bővebb információ a határidőkről és a kurzusdíjakról az alábbi linken érhető el.
http://crescendoinstitute.org/hu/jelentkezes 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés