bezár
 

zene

2019. 01. 29.
Frenk február 1-jén a Trip hajón játszik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Frenk február 1-jén a Trip hajón játszik Újra turnézik Frenk. A hétköznapok és az éjszakák elfojtott világáról éneklő egyéni hangú előadó-dalszerző február 1-jén, pénteken a fővárosi Trip hajón játszik zenekarával, majd vidéki klubfellépések következnek.

A 41 éves, Dunaújvárosból indult Frenk (Torma Gábor) a hiperkarma dobosaként lett ismert a 2000-es évek első felében (az alternatív csapatból 2016-ban szállt ki végleg), több mint tíz éve a Budapest Bárban az állandó énekesek egyike.

prae.hu

Első saját anyagát 2006-ban jelentette meg Szívzörejek címmel, majd elkészítette a Nagyvárosi éjszakákat (2010), a Minden ellent (2012), a feldolgozásokat tartalmazó Songs for Jelenát (2015), valamint a legutóbbit, a Magyar pszichót (2018). Frenk rock and roll alapú, időnként David Bowie-t, Iggy Popot idéző zenéihez a hétköznapok elfojtott problémáiról és élményeiről, a drogok hamis világáról, a mindennapi pszichóról énekel.

A koncertszínpadokon jó ideje állandó társak veszik körül: a gitáros Vastag Gábor, a billentyűs Vízvárdi András, a basszusgitáros Giret Gábor és a dobos Bátor Bence. Az állandó közreműködők közé tartozik két szaxofonos, Bede Péter és Weisz Gábor.

Frenk a budapesti koncert után (a Trip hajón a Kedveskovács zenekar melegít be előtte) február 2-án Zalaegerszegen, 8-án Kecskeméten játszik, de fellép Törökszentmiklóson, Székesfehérváron, Szentendrén és Debrecenben is. Frenk már dolgozik hatodik lemezén, amelyről néhány dal várhatóan májusban fog megjelenni.

Kép: Frenk hivatalos Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés