bezár
 

irodalom

2019. 01. 17.
Február 11-ig lehet pályázni a Móricz ösztöndíjra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Február 11-ig lehet pályázni a Móricz ösztöndíjra Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a MANK Nonprofit Kft. pályázatot hirdet azon fiatal írók, irodalmárok részére, akik szépirodalmi, kritikai, szociográfiai vagy irodalomtörténeti munkájukhoz kérnek támogatást a Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíj elnyerésével. A pályázat szakmai lebonyolítója a Petőfi Irodalmi Múzeum — tájékoztatta a PIM a prae.hu művészeti portált.

Az ösztöndíj célja, hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez, kedvező feltételeket teremtsen a magas színvonalú alkotótevékenységhez.

prae.hu

Az ösztöndíjra azok az 1984. január 1. után született írók, irodalmárok pályázhatnak, akik eddig színvonalas orgánumokban, szakmai színtereken megjelentek. Már publikált kötet megléte előnyt jelent. Korábbi ösztöndíjasok is pályázhatnak abban az esetben, amennyiben az előző ösztöndíjuk lejárta óta eltelt öt év (utolsó sikeres pályázati év: 2014.), és a korhatárnak még megfelelnek. Egy évnél hosszabb időszakra vonatkozó terveket a kuratórium nem támogat.

Nem nyújthat be pályázatot, aki az ösztöndíj ideje alatt központi költségvetési forrásból egyéb ösztöndíjban (például az NKA alkotói támogatása) vagy egyéb támogatásban, illetve aki MASZRE alkotói támogatásban részesül. PhD-témával, drámaírói tevékenység támogatására nem lehet pályázni. Drámai művek megírásához az Örkény István-ösztöndíj pályázati felhívására lehet jelentkezni.

Legfeljebb 13 fő részesülhet az ösztöndíjban évente. Az időtartam: 12 hónap, a 2019. január – december 31. közötti időszakra.

Az ösztöndíj összege: 2019. január 1-től december 31-ig: bruttó 200.000 Ft/hó.

A pályázat beadási határideje: 2019. február 11. (hétfő)

További információ a PIM honlapján található.

Forrás: PIM

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés