bezár
 

art&design

2019. 01. 09.
Kritikaműhelyt hirdet a prae.hu art&design és az építészeti rovata
Az ingyenes képzésen legfeljebb 10 fő vehet részt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kritikaműhelyt hirdet a prae.hu art&design és az építészeti rovata Kritikaműhelyt indít a prae.hu művészeti portál art&design és építészeti rovata 2019. márciusi kezdéssel. A szeminárium elméleti bevezetést kíván nyújtani az online kritikai műfajok tartalmi és formai követelményeibe, valamint segítséget kíván nyújtani azok gyakorlati elsajátításához. A kurzus elsősorban a képzőművészet, érintőlegesen pedig a design és az építészet területeire fókuszál. A szeminárium tervezett időtartama 9 hónap, havonta egy vagy (szorgalmi időszakban) két alkalom, amely előadásokat és a létrehozott szövegekkel való közös munkát foglalja magában.

A szemináriumra olyan jelöltek jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek a kritika iránt, de nem vagy csak kevés publikációs tapasztalattal rendelkeznek.

prae.hu

A műhely ingyenes, de követelmény legalább egy olyan szöveg létrehozása, amely tartalmi és formai szempontból is alkalmas a prae.hu művészeti portál art&design vagy építészeti rovatainak valamelyikében való megjelenésre.

Jelentkezni 2019. február 15-ig, egy minimum 5000, maximum 10000 leütéses szöveg beküldésével lehet, amelyeket a kritikamuhely@prae.hu címen várunk. A résztvevőket a beküldött szövegek alapján választjuk ki, a szeminárium maximum létszáma 10 fő.

Illusztráció: 

Norman Rockwell: Műértő

Norman Rockwell: Műértő

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés