bezár
 

film

2009. 05. 05.
Tizenhat ország tévériporterei versenyeznek Nyíregyházán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyíregyházán rendezik meg csütörtöktől vasárnapig a 8. European TV Reporters' Cupot, a televíziós riporterek nemzetközi versenyét - közölte Bolyáki Adrián versenyigazgató kedden.

prae.hu

A versenyen tizenhat ország, Nagy-Britannia, Németország, Szlovénia, Szlovákia, Olaszország, Horvátország, Románia, Ukrajna, Koszovó, Ausztria, Bulgária, Svédország, Írország, Csehország, Magyarország és Kína 35 évesnél fiatalabb televíziósai vesznek részt - mondta az eseményt rendező Stúdió TECH Kft. megbízottja.

A nyíregyházi győztes képviseli majd Európát az ázsiai és csendes-óceáni térség rangos televíziós viadalán, az Asia-Pacific TV Reporters' Cupon, amely októberben Kínában lesz.

Az indulók névsoráról referenciafilmes online jelentkezést követő előzsűrizés döntött.

A csütörtökön kezdődő nyírségi versenyen a brit közszolgálati televízió, a BBC közreműködésével kialakított szabályok szerint a résztvevők 2-2 perces angol nyelvű filmet készítenek Nyíregyházán és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A filmek témája és a készítők névsora a vasárnapi díjkiosztó gáláig titkos.

Az alkotásokat - amelyeket bemutatnak a résztvevő országok televízióiban - neves szakemberek értékelik majd. A zsűri elnöke Jonathan Stoneman, a BBC képzési igazgatója, a bíráló bizottság tagja még Peter Sauer, a regionális tévék európai szervezete, a Circom Regional főtitkára, Boris Bergant, a szlovén televízió vezető munkatársa és Johan Lindén, a svéd televízió tanácsadója.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés