bezár
 

zene

2009. 05. 02.
Bezár az utolsó brit zongoraüzem
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem készül több zongora, októberben bezárja kapuit Nagy-Britannia utolsó zongoragyártó üzeme - jelentette be a szomorú hírt a közel egy évszázada működő Kemble and Co. vezetősége.

prae.hu

Nyugat-Európa vezető gyártójaként a mintegy száz főtől megváló üzem 2011-ben ünnepelte volna fennállásának századik évfordulóját. A Londontól északnyugatra, Milton Keynesben működő társaság bezárásáról a Yamaha japán anyavállalat határozott. Indoklásuk szerint az üzem nem elég életképes gazdaságilag, noha az elmúlt évben nőtt az eladások száma.

"Minthogy a közepes méretű zongorák iránt alacsony a kereslet, a növekvő nyomás és versenyképességünk hosszú távon való javítása érdekében az a legjobb megoldás, ha gyártási kapacitásunkat más helyekre összpontosítjuk" - mondta a Yamaha egyik szóvivője. A döntés szerint a Kemble zongorákat novembertől a Yamaha más külföldi üzemeiben gyártják majd.

"Ez nagyon szomorú nap dolgozóink, a Kemble család és a brit kézművesipar számára is" - mondta Brian Kemble, a műhelyalapító unokája. Ugyanakkor mint fogalmazott, rendkívüli hálával tartozik a japán vállalatnak, amiért az a segítségükre sietett a nyolcvanas évek válságos időszakában. A bezárás ellenére Brian Kemble örül annak, hogy a Yamaha a jövőben is megtartja a patinás márkát, amelyet az "egy hang, és tudni fogja, hogy Kemble" szlogen hirdet.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés