bezár
 

film

2018. 11. 01.
Harminckét filmet tűz műsorra az idei Koreai Filmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Harminckét filmet tűz műsorra az idei Koreai Filmfesztivál Összesen harminckét filmet tűz műsorra az idei Koreai Filmfesztivál, amelyet november 5. és 11. között rendeznek meg a főváros mellett Debrecenben, Pécsen és Szegeden.  

A nézők 17 nagyjátékfilmet és 15 rövidfilmet láthatnak. A Fókusz szekció a jövő tehetségeinek rövidfilmjeit mutatja be, a rövidfilmeket 4 válogatásban közlik a KAFA címszó keretin belül.

prae.hu

A Friss elnevezésű szekció a legújabb koreai sikerfilmeket vonultatja fel, és elsősorban a koreai film irányaira fókuszál. Az idei fesztiválon Lee Yong-seung A 7-es szoba című vígjátéka, valamint Min Kyu-dong női sorsokat bemutató filmdrámája mellett hét filmet tűznek műsorra.

Korea nagyhatású filmkészítőinek egyikét mutatja be az Arcok válogatása, amelynek idei vendége E J-yong filmrendező lesz, akinek négy kultuszfilmjét láthatja a magyar közönség. Az Egy gyilkos asszony vetítése után november 8-án beszélgetést is tartanak a rendezővel a Sugár Moziban. Ez a 2016-ban készült film azokról az 50 és 80 év közötti prostituáltakról szól, akik a bacchus elnevezésű koreai energiaitalt árulják a testükkel együtt, hogy fenntartsák magukat és kifizessék a gyógykezeléseket.

Magyar filmes szakemberek válogatásait mutatják be az Extra szekcióban, a vetítések után beszélgetéseken vehetnek részt az érdeklődők. Idén Vincze Teréz, az ELTE Filmtudomány Tanszékének adjunktusa válogatott. Az idei szekció a Csendes álom címet kapta, és négy olyan független filmet foglal magába, amelyek nagy fesztivál- és közönségsikereket értek el.

Az idei fesztivál Lee Chang-dong rendező Murakami Haruki novellájának adaptációjával, a Gyújtogatók című misztikus film vetítésével veszi kezdetét az Uránia moziban. A filmdráma egy szerelmi háromszög történetén keresztül a koreai Y generáció kilátástalanságával foglalkozik. Az alkotás az idei cannes-i filmfesztiválon elnyerte az európai filmkritikusok FIPRESCI-díját. Dél-Korea 2018-ban ezt az alkotást nevezi az Oscar-díjra.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
A 14. Frankofón Filmnapokról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés