bezár
 

film

2018. 11. 01.
A magyar filmet állítja reflektorfénybe a 41. Denveri Filmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar filmet állítja reflektorfénybe a 41. Denveri Filmfesztivál Tíz magyar mozifilmet és egy rövidfilmet tűz műsorra az október 31-től november 11-ig tartó kolorádói rendezvény a Denver Film Society szervezésében. A szervezők a világhírű magyar rendező, Mészáros Márta előtt tisztelegnek legutóbbi alkotása, a chicagói filmfesztivál közönségdíjas Aurora Borealis - Északi fény című, Törőcsik Mari főszereplésével készült történelmi film vetítésével.

Antal Nimród A Viszkis című alkotása és Gárdos Éva Budapest noir-ja szintén meghívást kapott a denverangos amerikai seregszemlére, utóbbit a rendezőnő személyesen mutatja be a filmfesztivál közönségének.

prae.hu

A legújabb magyar alkotások közül az Örök tél, a Genezis, a Virágvölgy és az Egy nap című egészestés játékfilmeket láthatja itt a közönség, valamint a Még nem című animációt, amely a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME) készült. A 2017-ben debütált filmek közül látható lesz a Kincsem; A hentes, a kurva és a félszemű; valamint a Jupiter holdja is.

A kép forrása pixabay.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés