bezár
 

zene

2018. 10. 28.
Liszt Ferenc Kamarazenekar: barokk koncertsorozat kezdődik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Liszt Ferenc Kamarazenekar: barokk koncertsorozat kezdődik Purcell, Vivaldi, Wolf Péter és Händel műveivel kezdődik október 31-én a Liszt Ferenc Kamarazenekar barokk koncertsorozata az Óbudai Társaskörben.

A szerdai műsorban Purcell Abdelazer szvitje és Händel F-dúr concerto grosso című műve mellett Vivaldi négy hegedűre komponált h-moll concerto című klasszikusa hangzik el Kelemen Gáspár és Teo Gertler, a Fehér Ilona Hegedűverseny díjazottjai közreműködésével. Vivaldi c-moll fagottversenye és Wolf Péter Fagottversenye Lakatos György fagottművész előadásában szólal meg - közölte a zenekar az MTI-vel.

prae.hu

A BarokkPlusz elnevezésű szériában alkalmanként egy-egy kortárs magyar darab jelenti a pluszt. A sorozat ebben az évben két újdonsággal bővül, ugyanis minden hangverseny egy-egy operanyitánnyal kezdődik, valamint tehetséges gyerek hegedűsök mutatkoznak be a Liszt Ferenc Kamarazenekar kíséretében.

A befogadást, értelmezést továbbra is Várnagy Mihály brácsa-szólamvezető humoros és ironikus történetekkel, anekdotákkal színesített magyarázatai segítik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés