bezár
 

zene

2018. 10. 22.
Halottak napja - Verdi Requiemje csendül fel a pécsi Kodály Központban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Halottak napja - Verdi Requiemje csendül fel a pécsi Kodály Központban Giuseppe Verdi Requiem című művét tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) Kolonits Klára, Szántó Andrea, Kovácsházi István és Gábor Géza énekművészek vendégszereplésével halottak napja alkalmából, október 31-én a pécsi Kodály Központban.

Az elhunytak emlékére tartandó koncerten Csiki Gábor vezetésével közreműködik a Magyar Állami Operaház Énekkara. A Pannon Filharmonikusokat Bogányi Tibor, a zenekar vezető karmestere irányítja. A közönség a művön keresztül elmélkedhet a halálról, életről, gyászról, félelemről, reményről, feltámadásról.

prae.hu

Az est egyik szólistája az operaház énekművésze, Kovácsházi István lesz, aki nem első alkalommal adja elő Verdi darabját. "(...) Az oratorikus műveknél gyakrabban megesik az, hogy kíváncsian veszek elő valamit, amit pár éve nem énekeltem, mert tudom, hogy új gondolatokat hoz majd magával" - nyilatkozta az énekművész.

A PFZ kitért arra is, hogy a koncert kezdete előtt a közönség mécsesek gyújtásával emlékezhet meg szeretteiről a Kodály Központ előtt.

Kép: A Kodály Központ hivatalos Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés