bezár
 

színház

2018. 10. 12.
Három nővér a Depo Stúdióban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Három nővér a Depo Stúdióban A Budapest Táncszínház következő eseménye a Három nővér című darab, amely most szombaton, október 13-án lesz látható a Depo Stúdióban 20 órakor.   

Csehov drámájának adaptációjában a koreográfus, Sághy Alexandra a magány, a megalkuvás, a kilátástalanság, a reménytelenség, a nihilből való kitörés érzéseit jeleníti meg. A Budapest Táncszínház ezen új darabjával meghívást kapott a győri XIV. Magyar Táncfesztiválra is.

Szkéné színház

Budapesti Táncszínház

Vágyainkba zárva….Egy sors vagy három különböző életút? Egy karakter ábrándozása vagy a mindannyiunkból kiszabadulni vágyó lélek menekülése a hétköznapok realitásából? Álmaink, reményeink, melyek tettek, tenni akarás hiányában vissza visszatérő fásult gondolatokká korcsosulnak, ezzel megfosztva magunkat a jelenben rejlő boldogság felismerésének, megélésének lehetőségétől. Az önmagunk által teremtett gondolatok, melyek önsajnálattal vannak mélyen átitatva kiábrándult közönybe süllyesztenek.

Budapesti Táncszínház

...maga az esszencia, az életérzés, a csehoviság, amit jól irányzott hívószavakkal (időtlenség, másoktól való függés, elvágyódás) ültet át mozgásba...Sághy klasszikus táncszínházi eszközökkel, igen jó táncosokkal, átgondoltan, nem illusztrálva, egy-két gyermeteg megoldást leszámítva (erőltetett vihorászás, az orosz dalbetét vagy az előnytelen, hálóingszerű jelmezek a főszereplőkön) hitelesen és végig koncentráltan fogalmazza meg a maga Három nővérét. A nagy előd, Pina Bausch hatását persze le nem tagadhatná, de nem is kell. Darabja korántsem utánzat. (Králl Csaba, Élet és Irodalom, Hívószavak)

 

 

Premier: 2018. 03. 22. Várkert Bazár

Koreográfus: Sághy Alexandra
Zeneszerző: Kovács Benjamin
Díszlet és jelmez: Klimo Péter
Fényterv: Földi Béla
Időtartam: 50 perc

Trailer:
https://vimeo.com/282663489

Facebook-os esemény:
https://www.facebook.com/events/1928309984133500/

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés