bezár
 

film

2018. 10. 09.
Mészáros Antónia nyitja meg a 15. Verzió Filmfesztivált
2018. november 6. 19 óra, Budapest, Trafó Kortárs Művészetek Háza
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mészáros Antónia nyitja meg a 15. Verzió Filmfesztivált Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi vezetője nyitja meg a 15. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivált november 6-án este 7-kor a Trafóban. A nyitófilm a Kilenc hónap háború, Csuja László Szarajevóban díjazott dokuja lesz – tájékoztatta a VERZIÓ a prae.hu művészeti portált.

November 6-án indul az egyetlen hazai emberi jogi tematikájú dokumentumfilmes fesztivál, melyet idén 15. alkalommal rendeznek meg. A 15. Verzió november 6. és 11. között Budapesten, november 15. és 25. között Pécsett, Szegeden, és idén először Kecskeméten mutat be válogatást az elmúlt évek legjobb dokumentumfilmjeiből.

prae.hu

A fesztivált idén Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi ügyvezető igazgatója nyitja meg. Mészáros Antónia a pályáját újságíróként kezdte a Népszabadságnál, évekig dolgozott Londonban a BBC televíziónál, szerkesztő-műsorvezetőként vezette az MTV Este című műsorát, illetve 2011 óta az ATV-nél volt szerkesztő-műsorvezető, legutoljára az Egyenes Beszéd műsorvezetőjeként volt látható. 2017 nyara óta tölti be az UNICEF igazgatói posztját. Az UNICEF hazai bizottsága a gyermekjogok megismerése, tisztelete és védelme érdekében figyelemfelhívó, oktató és érdekérvényesítő kampányokat szervez. Az idei Verzió gyerekjogi témájú programjának megvalósításában együttműködő partner.

A 15. Verzió Nemzetközi Filmfesztivál nyitóeseményének helyszíne a Trafó Kortárs Művészetek Háza lesz, ahol Csuja László első dokumentumfilmje, a Kilenc hónap háború magyar premierjével veszi kezdetét az emberi jogi filmes program. Csuja dokumentumfilmje egy kárpátaljai fiú felnőtté válásának története: Jani otthagyja családját, hogy az ukrán hadseregben szolgáljon. Míg édesanyja visszavárja fiát, Jani csak a függetlenségre vágyik. A rendező Virágvölgy című első játékfilmjével párhuzamosan készítette el dokumentumfilmjét, mely a Szarajevói Filmfesztiválon elnyerte a zsűri különdíját. A rendezővel készült interjúnk itt olvasható.

Forrás: VERZIÓ

A nyitóvetítést beszélgetés követi Csuja László rendezővel.

A 15. Verzió Filmfesztivál nyitóeseményére jegyek korlátozott számban kaphatók. Jegyinformáció a TRAFÓ weboldalán.

Forrás: 15. VERZIÓ Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés