bezár
 

art&design

2018. 10. 04.
Modem Impressziók: több mint 40 ezer látogató Debrecenben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Modem Impressziók: több mint 40 ezer látogató Debrecenben Három és fél hónap alatt több mint 40 ezer látogatót fogadott az Impressziók című kiállítás a debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központban.

Papp László debreceni polgármester elmondása szerint az Impressziók a Modem eddigi történetének legnagyobb művészeti értékű tárlata, a legtöbb látogatót vonzó kiállítások egyike. A polgármester büszke arra, hogy el tudták hozni a városba ezeket a remekműveket, amelyekre az ország számos pontjáról és a határon túlról is érkeztek látogatók. Szerinte ezzel a Modem regionális, sőt nemzetközi jelentőségű intézmény lett. A tárlattal sikerült megszólítaniuk a fiatalokat is: eddig több mint kétezer-ötszáz diák látta a kiállítást. 

prae.hu

A negyvenezredik látogató a debreceni Bolyai János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8.C osztálya lett. A diákokat Papp László polgármester köszöntötte, az osztály jutalomként a Modemben rendezheti meg nyolcadikos bankettjét. A diákok ezen kívül könyveket, katalógusokat és éves bérletet is kaptak az intézménybe. A debreceni jégcsarnok egy közös korcsolyázásra, a nagyerdei Víztorony pedig falmászásra várja a fiatalokat, akik egy interaktív üzemlátogatáson is részt vehetnek a National Instruments debreceni gyárában.

Koroknai Edit, a Modem igazgatója az MTI-nek elmondta: a Johannesburgi Művészeti Galéria (JAG) gyűjteményének anyagát eredetileg június 19. és szeptember 23. között mutatták volna be, de az óriási érdeklődés miatt - komoly diplomáciai összefogás eredményeként - két héttel sikerült meghosszabbítaniuk a tárlat idejét. Így az 56 műalkotás, melyek biztosítási összértéke 10 milliárd forint, október 7-ig látható.

Az Impressziók látogatóinak mintegy 10 százaléka külföldről, elsősorban Romániából, Oroszországból és Izraelből érkezett. Eddig 160 alkalommal tartottak felkért szakemberek, művészettörténészek, kurátorok, ismert színészek, zenészek, írók-költők tárlatvezetéseket, amelyek mindegyikére már elővételben elkelt az összes belépő. Fontos eredmény, hogy a tavalyihoz képest a Modem idén tízszer több bérletet adott el. 

A kiállítás utolsó hétvégéjén hosszabbított nyitvatartással (szombaton 19 óráig, vasárnap éjfélig lesz nyitva a Modem), tárlatvezetésekkel, koncertekkel várják a látogatókat. A többek között Picasso, van Gogh, Matisse, Monet, Cézanne és Modigliani munkáit felvonultató kiállítás darabjaira ezután állapotfelmérés és csomagolás vár, melyet egy nemzetközi szakemberekből álló csapat végez. Ezt követően a kiállítás Genovába utazik tovább.
 

Fotó: modemart.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés