bezár
 

irodalom

2018. 09. 26.
A Szépírók Társasága őszi hármasa
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szépírók Társasága őszi hármasa A Szépírók Társasága klubsorozatot indít az Örkény Könyvesbolttak közös szervezésben, melyen havonta leehet találkozni a tagokkal. A Szépírók Társasága idén újra megrendezi hagyományos őszi fesztiválját. A kétnapos rendezvény ezúttal két jubileum köré szerveződik: a 100 éve született Lengyel Balázs és Mándy Iván munkásságával a középpontban. Öt év szünet után pedig magántámogatók segítségével a Szépírók Társasága újra kiadhatja Szépíró-díjait.

Szépíró-klub

A Szépírók Társasága klubsorozatot indít az Örkény Könyvesbolttal közös szervezésben, hogy rendszeres találkozási lehetőséget biztosítson tagjai és a program iránt érdeklődők számára. Az egyes klubeseményeknek minden hónap első keddjén saját tematikájuk lesz: az első alkalommal szervezetünk legújabb tagjai mutatkoznak be.

prae.hu

Résztvevők: András László, Mesterházy Balázs, Nyilas Atilla, Sárközi Éva, Szeifert Natália. Moderátor: Czinki Ferenc.

2018. október 2., kedd, 17.00

Örkény Könyvesbolt, Budapest, Szent István körút 26.

 

 

Szépírók Társasága XIV. fesztivál

„Irodalmi szabadságunk finom luxusa...”

A Szépírók Társasága idén újra megrendezi hagyományos őszi fesztiválját. A kétnapos rendezvény ezúttal két jubileum köré szerveződik: a 100 éve született Lengyel Balázs és Mándy Iván munkásságával a középpontban. A rendezvény során kerekasztal-beszélgetések, felolvasások, filmvetítések és koncertek segítségével idézzük meg a két alkotót és műveiket, s értelmezzük szabadon munkásságukat. (A részletes program letölthető innen)

2018. október 12-13., péntek-szombat

Petőfi Irodalmi Múzeum, Budapest, Károlyi M. u. 16.

 

Szépíró-díj

Öt év szünet után magántámogatók segítségével a Szépírók Társasága újra kiadhatja Szépíró-díjait. A kuratórium már meg is kezdte a munkáját, melynek során - az elmúlt évek csendjére tekintettel - az idén hat, a továbbiakban évi két díj odaítéléséről dönt majd. A kuratórium tagjai: Babiczky Tibor, Garaczi László, Tóth Krisztina, valamint konzulensként a Szépírók Társasága elnöksége. Hamarosan beszámolunk a díjak odaítélésének folyamatáról.

2018. november 8., csütörtök, 18.00

FUGA, Budapest, Petőfi Sándor u. 5.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés