bezár
 

irodalom

2018. 09. 04.
Tolnai Ottó lesz a Magyarkanizsai Írótábor díszvendége
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tolnai Ottó lesz a Magyarkanizsai Írótábor díszvendége Tolnai Ottó Kossuth-díjas vajdasági író, költő lesz a csütörtökön kezdődő 66. Magyarkanizsai Írótábor díszvendége.

A rendezvény programja szerint a tábor a hagyományokhoz híven Koncz István költő és Dobó Tihamér festő közös szobránál koszorúzással kezdődik, majd Maurits Ferenc alkotásaiból nyílik kiállítás Íróportrék címmel, illetve bemutatják Tolnai Ottó Szeméremékszerek című kötetét. A nyitónapot Szerbhorváth György De ki viszi haza a biciklit? című monodrámája zárja Krizsán Szilviának, az Újvidéki Színház művészének az előadásában. 

prae.hu

Másnap az előadók rendhagyó irodalomórák keretében a település általános iskoláiban adják elő Mátyás király történetét. Ezzel egy időben irodalmi tanácskozást is tartanak Humorban nem ismerünk tréfát címmel. A beszélgetés koordinátora Léphaft Pál karikaturista. 

A vajdasági magyar könyvkiadók is bemutatkoznak, illetve ismertetik eredményeiket, terveiket. A délután a fiatalokról szól, ekkor rendezik meg ugyanis a Szemtől slambe című slam poetry előadás-sorozatot, amelynek témája a víz és a Tisza lesz. A napot az első vajdasági rockopera, a Zöld hajú lány filmváltozatának bemutatója zárja. 

A Kárpát-medence legnagyobb hagyománnyal rendelkező írótábora szombaton zárul a Vajdasági magyar ki kicsoda 2020 projekt bemutatásával.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés