bezár
 

art&design

2009. 04. 27.
Bajuszverseny Sepiszentgyörgyön
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A leghosszabb és a legjellegzetesebb bajuszért osztottak díjat a Sepsiszentgyörgyön megtartott első háromszéki bajuszversenyen.

prae.hu

A Kovászna megyei városban a Szent György Napok keretében megtartott verseny eredményhirdetése vasárnap volt. A négytagú zsűriben két magyarországi vendég is bírált: a kiskunfélegyházi székhelyű Magyar Bajusz Társaság elnöke és a kunsági városban az idén már harmadszor megrendezett bajuszvetélkedő egyik korábbi győztese. Mellettük két hölgy - a bajuszverseny egyik médiatámogatójának és a helybeli román színháznak a képviselője - értékelt.

Az első kategóriában könnyen tudott dönteni a zsűri. A tusnádfürdői Zsigmond Mihály lett a leghosszabb bajuszú - írta a Háromszék című sepsiszentgyörgyi napilap internetes oldalán.

A karakteres székely bajuszok osztályozása ettől nehezebb feladatnak bizonyult. A szempontok között a bajuszhoz illő ruházat is szerepelt. A húsz székelyföldi dalia között versenybe szállt a verseny ötletgazdája, Tamás Sándor, a Kovászna megyei tanács elnöke is, aki elmondta, hogy neki egy bibarcfalvi öregúr javasolta a bajuszverseny megszervezését.

A legjellegzetesebb székely bajusz gazdája a zabolai Harai Ernő lett.
Az I. Háromszéki Bajuszversenyre benevezők mindegyike ajándékot kapott, a két első helyezést elért bajuszkirály pedig a szervezők költségén részt vehet a kiskunfélegyházai Európa-bajnokságon.

Tamás Sándor különdíjat is felajánlott a neki leginkább tetsző, hófehér bajusz gazdájának. A különdíjas nevét nem írta meg a Háromszék lap, csak azt, hogy a bajusz gondozásáról szóló könyvet kapott ajándékba.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
(Súlyosan elfogult vélemény)
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés