bezár
 

art&design

2018. 08. 06.
Párhuzamos Horizontok - augusztus 1-jén indult az idei Színdaráló művészetelep
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2018. augusztus 1-je és augusztus 12-e között kerül megrendezésre az idei Színdaráló művésztelep a Miszla Art Kulturális Rendezvényközpont és Alkotóház szervezésében. 

Magyarországon a művésztelepeknek komoly múltja és kultúrája van, napjainkban reneszánszát éli e jelenség. Az újjászületésnek immár Miszla is része, hiszen idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Színdaráló művésztelep. A művésztelep célja egy olyan művészi közösség kialakítása, melynek kohézióját a közös alkotás, a Miszla Art egyedi atmoszférája és a párbeszéd alkotja.

prae.hu

Az idei Színdaráló szimpózium a párhuzamos horizontok szókapcsolat mentén kerül megrendezésre, a meghívott művészek a témát szabadon értelmezve alkotnak. A felvetés sokféleképpen megközelíthető és értelmezhető, éppen ezért a művésztelep végére változatos anyag megszületésére számíthat az érdeklődő. Az egyes, már kialakult művészi kifejezésmódokon túl az adott térbeli helyzet – a genius loci –, a hely szelleme is hat az alkotókra és a létrejövő művekre.

A művésztelepet záró kiállítás megnyitójára augusztus 11-én, 18 órakor kerül sor, a Miszla Art tereiben és kertjében. A kiállítást Könyv Kata, a Miszla Art, Színdaráló művésztelepének művészeti vezetője nyitja meg.

A megnyitót követően fellép a KB Duó, Kovács Linda és Bögöthy Ádám különleges jazz formációja. 

További információk az eseményekről itt és itt találhatók. 

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés