bezár
 

színház

2009. 04. 24.
Bozsik Yvette Gyergyószentmiklóson rendez
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bozsik Yvette táncművész rendezi az évad utolsó bemutatóját a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban. A Játszótér című produkció főpróbáját április 29-re, a tánc világnapjára tervezik.

Szkéné színház

Az április 30-án bemutatandó mozgásszínházi produkció próbafolyamata lényegében még múlt év októberében kezdődött azon a műhelygyakorlaton, amelyet a népszerű táncművész tartott a dance.movement.theatre nevű fesztiválon - írja a Krónika című kolozsvári napilap internetes oldalán.

Az előadást két világhírű balettművész, az angol Kenneth MacMillan és az orosz Vaclav Nizsinszkij egy-egy koreográfiája inspirálta, zenéjét Yonderboi és Philippe Heritier írta, a díszletet régi díszletelemekből válogatták össze, a jelmezek egy részét a művésznő társulata adományozta a Figurának.
Az előadás során gyerekruhába öltözött felnőttek játszadoznak egy játszótéren, amelyről később kiderül, hogy lényegében egy elmegyógyintézet.

A Figura Stúdió Színház a Bozsik Yvette rendezte mozgásszínházi produkcióval lép fel május 19-én Székelyudvarhelyen a Tánc tavasza elnevezésű fesztiválon.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés