bezár
 

film

2018. 07. 04.
Fabricius Gábor filmtervét díjazták Karlovy Varyban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fabricius Gábor filmtervét díjazták Karlovy Varyban Fabricius Gábor SZEX, DRÓT, ROCK’N ROLL című filmtervét díjazták a Karlovy Vary filmfesztivál szakmai programján, a térség kiemelkedő filmterveit bemutató „Eastern Promises” címmel megrendezett fórumon.

Fabricius első mozifilm terve a kora 80-as évek magyarországi punk zenei szcénájában játszódó dráma, az alkotók a forgatókönyvet január óta a Filmalap támogatásával fejlesztik.

prae.hu

A „Works in Development - Feature Launch” címmel megrendezett, és a tegnap esti díjátadóval zárult fórumon a meghívott alkotók kilenc filmtervet mutattak be vezető nemzetközi szakembereknek és lehetséges koproducereknek. A kiválasztott projektek korábban a prágai székhelyű MIDPOINT filmterv fejlesztői programon résztvevő voltak.

A szakmai zsűri a „Legjobb vízió” díjjal méltatta a magyar filmterv látványvilágának és atmoszférájának különlegességét. A 10.000 euró értékű díj a Litvániában megrendezésre kerülő „Art Department Masterclass” programban való részvétel.

Fabricius nemzetközi szakembergárdával közösen rendezőként, forgatókönyvíróként és producerként is fejleszti a Szex, Drót, Rock ’n Roll-t. A filmterv további producere Ferenczy Gábor, Muhi András és Havas Miklós.

Fabricius

Bővebb információ: http://www.kviff.com/en/film-professionals/feature-launch.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés