bezár
 

film

2018. 07. 01.
A The Butcher című sorozatterv nyerte a Hypewriter fődíját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A The Butcher című sorozatterv nyerte a Hypewriter fődíját Kiosztották a díjakat az első Budapesten megrendezett nemzetközi televíziós pitch fórumon, a Hypewriteren. A fődíjat a The Butcher (‛A hentes‛) című sorozattervnek ítélték. A nemzetközi szaktekintélyek részvételével megrendezett telt házas eseményen hatalmas volt a verseny tétje. A győztes alkotópáros projektjének pilot epizódját a Paprika Studios és az RTL Magyarország közreműködésével és finanszírozásában készítheti el, így a The Butcher eljut a nagyközönséghez is.

A Hypewriter felhívására kevesebb mint egy hónap alatt 28 országból 159 pályamű érkezett. A döntőbe 8 különféle műfajú sorozat ötlete jutott be: volt köztük párkapcsolati témájú dráma-komédia, politikai szatíra, noir és sorozatgyilkosos krimi is. A nyolc döntős – fiatal magyar és külföldi tehetségek – a június 26-án, délelőtt megrendezett eseményen mutatta be televíziós sorozatötletét a nemzetközi televíziós szakemberekből álló zsűri előtt.

prae.hu

A Magyarországon élő alkotópáros, a Készhelyzet című tízrészes sorozat jegyzői, Andrew Hefler és Declan Hannigan sorozatterve, a The Butcher, azaz A hentes Karcsiról, a kisvárosi hentesről szól, aki a történet elején egy húsfagyasztóban leli halálát. A sorozat epizódjai visszatekintenek életére és tetteire, és bemutatják a város lakóit, akiknek egy közös vonásuk van: mindannyian gyűlölték Karcsit.

A sorozat pilot epizódja az RTL Magyarország és a DRG televíziós forgalmazó támogatásával a kelet-közép-európai régió tíz országában jelen lévő, vezető produkciós vállalat, a Paprika Studios gyártásában készül el. Az elkészült alkotást az RTL Klub tűzi műsorra várhatóan 2019 elején. v

A rendkívül erős mezőnyre való tekintettel a zsűri megosztott második helyen rangsorolta Koncz Teréz Bride to be Sure című sorozatötletét, illetve a Szlovákiából érkezett Michal Baláž The Ravens című tervét. A harmadik díjat Kofrán Gergely Hammer and Pickle című projektje nyerte. A fenti sorozattervek mind a Paprika Studios fejlesztési műhelyébe kerülnek, azaz forgatókönyvírók és televíziós szakemberek segítik a tervek fejlődését.

A rendkívüli és egyedi televíziós pitch fórumra beérkező pályaművek mennyisége és minősége, valamint az eseményen részt vevő nemzetközi szakmai közönség létszáma is azt bizonyítja, hogy Hypewriter különlegesen fontos és releváns, amikor az egész világ a minőségi televíziós sorozatgyártás korát éli.

Erdős Ákos, a Paprika Studios vezetője hangsúlyozta: a Hypewriter erőssége, hogy olyan szakmai szereplőket terelt össze, akik elkötelezettek a minőségi tartalomgyártás, illetve a tehetségek felkutatása és gondozása iránt.

A Hypewritert így 2019-ben is megrendezik, még több szakmai programmal, valamint újabb kiváló sorozatötletekkel.

Forrás: Daazo.com, Hypewriter

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés