bezár
 

film

2009. 04. 22.
Ron Howard bloggal védi az Angyalok és démonokat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Blogot indított Ron Howard hamarosan debütáló új filmje, az Angyalok és démonok védelmében. A Dan Brown regényéből forgatott thriller ugyanis máris olyan heves ellenállást váltott ki a katolikus egyház egyes képviselőiből, mint három éve A Da Vinci-kód.

prae.hu

A hollywoodi rendező a The Huffington Post netes oldalán kezdett online naplóírásba. Kedden postázott jegyzetében - melynek az Angyalok és démonok: ez egy thriller, nem keresztes hadjárat címet adta - leszögezte: sem ő sem a májusban Tom Hanks főszereplésével moziba kerülő film nem katolikusellenes.

"De hadd vitatkozzak egy kicsit: hiszek benne, hogy a katolikusok, beleértve az egyházi hierarchia többségét is, élvezni fogják a filmet, hiszen nem más, mint izgalmas rejtély, amely a megindítóan gyönyörű Róma színfalai között játszódik" - fogalmazott Howard, akinek 2006-ban bemutatott A Da Vinci-kód című produkciója a tiltakozások ellenére hatalmas siker lett világszerte.

A blogban Howard Bill Donahue, a Katolikus Liga a Vallási és Polgári Jogokért szervezet elnökének a múlt heti New York Daily Newsban megjelent véleményére válaszolt, amelyben Donahue azzal vádolta meg Brownt és Howardot, hogy "szövetkeztek a katolikus egyház beszennyezésére".

"Az Angyalok és démonokban Robert Langdon professzor (Tom Hanks) összefog a katolikus egyházzal, hogy megakadályozzon egy Vatikán elleni elvetemült támadást. Pontosan mi is ebben a katolikusellenes?" - tette fel a kérdést a rendező arra biztatva Donahue-t és a kétkedőket, hogy győződjenek meg saját szemükkel igazáról.

A Vatikán még mindig annyira haragszik A Da Vinci-kód miatt, hogy tavaly nem adott engedélyt az Angyalok és démonok stábjának a római templomokban való forgatásra.

Az 55 éves rendező Frost/Nixon című politikusdrámáját idén Oscar-díjra jelölték. Az Egy csodálatos elme című filmjéért pedig 2001-ben el is nyerte az Amerikai Filmakadémia díját.

Az Angyalok és démonok magyar mozipremierje május 13-án lesz.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Luca Guadagnino: Challengers
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés