bezár
 

zene

2018. 05. 29.
Magyar-lengyel dzsesszprodukció a Columbus Hajón
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar-lengyel dzsesszprodukció a Columbus Hajón Különleges magyar-lengyel dzsesszprodukció színhelye lesz csütörtökön este a fővárosi Columbus Hajó. Dés András ütőhangszeres Grzegorz Karnas lengyel énekes és Alan Wykpisz bőgős társaságában ad koncertet a Zsidó Művészeti Napok (ZSiMü) keretében a Kapcsolódás (Linking) című koncerten.

Dés András, a hazai dzsesszélet egyik legkísérletezőbb zenésze 2015 nyarán játszott először együtt Karnasszal és Wykpisz-sel, és azonnal kiderült, hogy muzikalitásuk, nyitottságuk és a szabad önkifejezés iránti elhivatottságuk termékeny talajt biztosít a közös zenélésre.

prae.hu

Grzegorz Karnas Magyarországon is számos lemezt készített már a BMC gondozásában. Nemcsak dzsesszénekes, hanem fesztiválszervező, a nyelvek és a kultúrák szerelmese, valamint világutazó is. Sokoldalúsága, egyéni hangja és különleges előadói stílusa összetéveszthetetlen. A trió harmadik tagja, Alan Wikpisz a lengyel dzsessz fiatal bőgős titánja.

A magyar-lengyel formáció műsora elsősorban Karnas szerzeményeire épül, de a három muzsikus személyiségéből kiindulva az este rengeteg meglepetést tartogat. Mindhárman előszeretettel kalandoznak ismeretlen, felfedezetlen területekre: Karnas varázslatos nyelveken szólal meg, Dés olyan eszközökön dobol, amelyek eddig egész más funkciót láttak el, Wykpisz pedig kreatív basszusalapot biztosít közös zenéjükhöz.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés