bezár
 

film

2018. 05. 06.
Három tánc
Díszbemutató a Toldi moziban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Három tánc című egész estés dokumentumfilm a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balettet tanuló fiú diákjainak három generációján, az I., V. és IX. évfolyamos Ulrich Marcell, Mezei Ábel és Kóbor Demeter történetén keresztül mutatja be az iskolába kerüléstől a balett művésszé válásig vezető utat. Miközben a tíz éves korukban egy életre szóló döntést hozó diákok életben tartanak egy 600 éves műfajt, az iskolában töltött kilenc év során megküzdenek a családtól való elszakadással, a szigorú elvárásokkal, a fizikai és lelki fájdalommal.

A két éven keresztül készült személyes hangvételű és játékfilmes képi világú, táncfilmes betétekkel színesített alkotás megörökíti a diákok hétköznapjait és életük sorsfordító pillanatait, az iskolai órák mellett betekintést ad az egymással és a mestereikkel való kapcsolatukba, a versenyek, vizsgák és próbatáncok megpróbáltatásaiba.

prae.hu

Három tánc

A Három tánc a Filmfabriq gyártásában és a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült, rendezője Halász Glória, aki a Mi ez a cirkusz? és a Rupa butikja című filmeket is jegyzi, utóbbi elnyerte az ENSZ filmfesztiváljának fődíját az Egyesült Államokban. Az ismert francia forgalmazó, az AB International Distribution még a forgatási időszakban lecsapott a filmre, így a Három tánc hamarosan nemzetközi piacokon is megméretteti magát.

Három tánc

A Három tánc díszbemutatója 2018. május 7-én, hétfőn 20:30-kor lesz a Toldi moziban, az eseményre, amelyen az alkotók és a szereplők is jelen lesznek, korlátozott számban jegyek is kaphatóak a mozi honlapján.

Halász Glóriával a Rupa butikja című filmje kapcsán készített interjúnk: Nem elesett áldozatok, hanem erős nők

Kritika a Rupa butikjáról: Újra tükörbe nézni

Kritika Halász Glória és Tiszeker Dániel Mi ez a cirkusz? című dokumentumfilmjéről: The show must go on

Képek: Három tánc still és werk fotók. Forrás: Három tánc produkció.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Alex Garland: Polgárháború
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés