bezár
 

film

2018. 05. 04.
Rekordszámú fiatal szavaz Budapesten az Európai Filmakadémia Fiatal Közönség Díjáról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rekordszámú fiatal szavaz Budapesten az Európai Filmakadémia Fiatal Közönség Díjáról Közös mozizást szerveznek 12-15 évesek számára május 6-án, vasárnap a budapesti Tabán moziban, ahol a rekordszámú magyar résztvevő 45 európai város diákjaival párhuzamosan nézi meg a Filmakadémia Fiatal Közönség Díjának (Young Audience Award) három jelöltjét, és szavaznak is a legjobbra.

A Magyar Nemzeti Filmalap közleménye szerint a három idei jelöltet, a Girl in Flight című olasz, a Hobbyhorse Revolution című finn és a Wallay című francia ifjúsági filmeket európai szakemberekből álló zsűri választotta ki, a díjazottról pedig végül a célközönség, azaz több ezer fiatal szavazata dönt.

prae.hu

Az Európai Filmakadémia (EFA) által életre hívott Fiatal Közönség Díj Napját (Young Audience Film Day) idén már 45 európai városban rendezik meg. A program célja minél több fiatal figyelmét felhívni a mozizásra mint értékes közösségi élményre, valamint elősegíteni a filmszerető és filmértő közönség utánpótlását. A kezdeményezéshez 2013-ban csatlakozott a Filmalap.

A budapesti résztvevők a vetítések között Lévai Balázs producerrel és Lakos Nóra filmrendezővel beszélgethetnek az eredeti nyelven, magyar felirattal vetített filmekről. A program alatt többször kapcsolatba lépnek online a többi résztvevővel Európa-szerte – olvasható a közleményben.

A kép az EFA hivatalos oldaláról származik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés