bezár
 

film

2009. 04. 20.
Egészestés mozik a YouTube-on
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egészestés mozikkal, tévéműsorokkal bővítette kínálatát a YouTube, amely hamarosan reklámklip-szolgáltatást is kínál tucatnyi egyéb új tartalom mellett.

prae.hu

Az online filmkönyvtár csütörtök este óta elérhető a www.youtube.com/shows oldalról. A produkciók javarészt régebbi alkotások, főleg olyanok, amelyekhez már más portálokon is hozzá lehet férni, mint például a Casino Royale vagy a Cliffhanger - Függő játszma.

"Ez az első lépés egy hosszú úton" - hangsúlyozta Shiva Rajaraman, a YouTube termékigazgatója az újdonságokat beharangozó sajtókonferencián.

Elemzők szerint a 2006 vége óta a Google internetóriás tulajdonában lévő YouTube, amely életlen házi videóival vívott ki magának roppant népszerűséget, a bevételeit szeretné felduzzasztani a mozifilmek irányába tett elmozdulással.

A múlt héten a YouTube arról számolt be, hogy szövetkezett az Universal Music Group zenekiadóval egy online zenei videó vállalkozás létrehozására.

A site bevételeinek növelésére indítják el a Google TV Ads Online szolgáltatást, amely a hirdetők számára teszi lehetővé, hogy videós reklámjaikat eljuttassák az online célközönséghez. Tervezik, hogy a letölthető tévéműsorokba vagy mozifilmekbe iktatott szünetekben szóló reklámklipek kapnak helyt - mondta Rajaraman.

A Google csütörtökön tette közzé első negyedévi bevételét, amely elérte az 1,42 milliárd dollárt (322 milliárd forint) - ez az eredmény 9 százalékkal jobb, mint a tavalyi hasonló időszakban jelzett.

Egyes elemzők szerint a YouTube 2008-as bevétele 200 millió dollár (45 milliárd forint) körül mozoghatott, ám a cég nem adta ki az adatokat. Chris Dale, a site szóvivője azonban határozottan cáfolta, az egyik szakértő állítását, mely szerint 500 millió dolláros (113 milliárd forint) veszteséget termeltek volna egy év alatt. "Konkrétan téves" - mondta a becslésre, és annyit árult el, hogy a YouTube jobban teljesített.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Luca Guadagnino: Challengers
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés