bezár
 

színház

2018. 04. 30.
Bodó Viktor nemzetközi elismerése
A magyar rendezőé a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) Német Központjának idei díja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bodó Viktor nemzetközi elismerése Bodó Viktor rendezőként vállalja a felelősséget a változtatásért, és ezt most egy elismerésben meg is kapja.

Az ITI német központja 1985 óta ad át évente elismerést egy olyan színházi alkotónak, akinek a művei nemzetközi érdeklődésre tartanak számot. A díjat korábban megkapta – többek között – Pina Bausch, George Tabori, Tankred Dorst, Thomas Langhoff, Frank Castorf, Milo Rau, Christoph Marthaler és Anna Viebrock is. Joachim Lux elnök a kitüntetéssel kapcsolatban kiemeli a kultúrpolitikai állásfoglalásnak is szánják az elismerést. A kultúra több országban – gazdasági vagy politikai okokból – marginalizálódik, és a német nyelvterület számos művésznek jelent kitörési lehetőséget. Bodó Viktor kiemelkedő rendező, aki kevés munkalehetőséggel rendelkezik Magyarországon. Bodó az utóbbi évtizedben Graz, Köln, Mainz, Heidelberg, Basel és Hamburg színházaiban készített számos előadást, jelenleg is Németországban dolgozik.

Szkéné színház

Bodó Viktor Magyarországon legutóbb az Átriumban rendezte A Krakken művelet című előadást. Ebben az évadban ez az egyetlen hazai produkciója.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés