bezár
 

film

2009. 04. 18.
CineFest Miskolcon - május 31-ig lehet nevezni
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Május 31-ig lehet nevezni a Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiváljára; a miskolci CineFestet idén hatodszor rendezik meg.

prae.hu

A borsodi megyeszékhelyen 2004-ben rendezték meg először a 35 éven aluli filmesek nemzetközi seregszemléjét. A CineFest mára a közép-kelet európai országok egyik legjelentősebb rendezvényévé nőtte ki magát, idén szeptember 11. és 20. között találkoznak egymással és a közönséggel az alkotók.

A fiatal filmesektől ez évben is nagyjátékfilmeket, kisjáték- és kísérleti filmeket, dokumentumfilmeket, animációs filmeket, illetve (fókuszban a nő témában) speciális kategóriába sorolható alkotásokat várnak, amelyek 2007-ben vagy utána készültek.

Az idei rendezvényre május 31-ig lehet nevezni, a vetítéseket a Művészetek háza mozitermeiben rendezik Miskolcon.

A tavalyi CineFest fődíjasa a mexikói Isabel Munoz In Transit című alkotása lett, a zsűri különdíját Szirmai Márton vehette át, Gyarmathy Lívia életmű díjat kapott.

2008-ban 48 országból 280 nevezés érkezett, és végül 67 alkotás versenyezhetett a díjakért öt kategóriában: nagyjátékfilm, kisjáték- és kísérleti film, dokumentumfilm, animációs film és speciális kategória. A CineFest egy hete alatt mintegy tízezren látták a filmeket.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés