bezár
 

film

2018. 04. 16.
Az Örömről és 1968-ról szól idén a Tartóshullám Mediawave
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Örömről és 1968-ról szól idén a Tartóshullám Mediawave Több mint negyven izgalmas koncert, száznál is több film, kalandos közösségi programok - idén huszonnyolcadik alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legszínesebb összművészeti kisfesztiválját, a Tartóshullám Mediawave Együttlétet - április 27. és május 1. között irány a Monostori Erőd!

"Idén két téma öleli majd át a Mediawave-et: az Öröm és 1968 szellemisége. A győri Műhely Folyóirat Öröm különszáma inspirálta első témánkat, velük közösen gondoljuk tovább az öröm megnyilvánulásait a különböző művészeti ágakban; nekik köszönhetően nem csak a film és a zene, hanem az irodalom is beköltözik az Erődbe" - mondja Durst György, a Mediawave Alapítvány kuratóriumi elnöke. "A nosztalgikus 1968 témakört az 50 éves évforduló adta - minket a politikai forrongás annyira nem érdekel, sokkal inkább az az erő, ami egy máig érződő művészeti látásmódot és lendületet mentett át a korabeli szabad, rebellis szellemből" - tette hozzá.

prae.hu

o

Filmfesztivál

A közönség több mint negyven vetítés során száznál is több filmet tekinthet meg a világ összes tájáról. A szervezők a hagyományos filmvetítés mellett újdonsággal, közösségi mozival is készülnek. A néző a filmeket kísérő esemény résztvevője is lesz, jobban beleélheti magát a mozgókép világába - mondja Vajda Violetta, a Mediawave filmprogramjának vezetője. Ilyen esemény követi majd például a Szovjet hippik című észt dokumentumfilmet, amely után a kor szellemét idéző “hippitalálkozó” elevenedik meg a helyszínen.

Zenei felhozatal

Ahogy az évek során megszokhattuk, a hazai zenészvilág “nagy öregjei” is tiszteletüket teszik a Mediawave-en. Eljön Ferenczi György és a Rackajam, Grencsó István, Geröly Tamás is, hallhatjuk többek közt a Fláre Beás Bandet, a Csallóközi Néptáncegyüttest, valamint Taraf de Akácfa zenekart. A tavalyi sikeres debütálás után idén is jön a magyar, mongol és orosz tagokból álló DzsinnKalaDzsi, akik április 28-tól 30-ig többször is fellépnek az Erődben, és hagyományos mongol asztallal várják a közönséget.  

További infó a programokról a Mediawave honlapján és Facebook-oldalán található.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés