bezár
 

irodalom

2018. 04. 12.
Szabad a vers! országos verspályázat
Országos verspályázatot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szabad a vers! országos verspályázat Szabad a vers! címmel országos verspályázatot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsős általános iskolások és középiskolások számára, klasszikus magyar költők családhoz köthető verseinek újragondolására a Családok éve 2018 alkalmából.

A mai diákok világának kultúrája, sebessége más, mint a mi generációnké volt. Szeretnénk, ha a fiatalok Arany János, Petőfi Sándor, József Attila, Kosztolányi Dezső és mások családi verseinek újraértelmezésével közelebb kerülnének a költészethez, és újfajta megközelítésben mutatnák be a családi értékeket - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a pályázat szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

prae.hu

A pályázók a következő listából választhatják ki az átdolgozásra szánt verseket: Petőfi Sándor Egy estém otthon; István öcsémhez; Arany János Családi kör; Itthon; Ady Endre Őrizem a szemed; Móra Ferenc Mártonka levele; Kaffka Margit Petike jár; Weöres Sándor Buba éneke; Szabó Lőrinc Lóci óriás lesz; Kosztolányi Dezső Most harminckét éves vagyok; Lásd, kisfiam, ezt mind neked adom most; József Attila Mama.

A pályaműveket négytagú zsűri és a közönség is elbírálja. A zsűriben Novák Katalin mellett Szarvas Rita, a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium magyar nyelv és irodalom tanára, Orbán János Dénes József Attila-díjas költő, az Előretolt Helyőrség Íróakadémia vezetője, valamint Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója szerepel.

Bővebb információ ITT található. 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés