bezár
 

irodalom

2018. 04. 10.
Maratoni versfelolvasás az Akvárium Klubban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Maratoni versfelolvasás az Akvárium Klubban Április 11-én, a költészet napján nyolcadik alkalommal rendezi meg a Magyar Írószövetség, a Magyar Napló és a Kossuth Rádió a Versmaratont, idén az Erzsébet téri Akváriumban Klub ad otthont az ingyenesen megtekinthető rendezvénynek .

Minden évben a költészet napjára jelentetik meg Az év versei antológia, amelyet az elmúlt év verseiből állítanak össze a szerkesztők. Ebből a kötetből olvassák fel a költők saját szerzeményeiket.

prae.hu

Az antológiában 100 költő versei szerepelnek, közülük hatvanan vesznek részt az eseményen. A színpadon óránként négy-öt kortárs költő olvas fel rövid beszélgetést követően. A Versmaratont online is közvetítik, de a Magyar Rádiónak köszönhetően a rendezvényről hangfelvétel is készül, amely bekerül a rádió archívumába.

A rendezvényen a kiválasztott költők 12 órán keresztül szavalják majd költeményeiket. A nyolcadik alkalommal megrendezett eseményen felolvas mások mellett Ágh István, Géczi János, Szőcs Géza, Kukorelly Endre, Mezey Katalin, Kemény István, Terék Anna, Kiss Judit Ágnes és Oravecz Péter is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés