bezár
 

zene

2018. 04. 12.
Costin Soare ad koncertet Budapesten és Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Costin Soare ad koncertet Budapesten és Szegeden Paganinitől Piazzolláig címmel ad koncertet Costin Soare román gitárművész csütörtökön a Budapesti Román Kulturális Intézetben, szombaton pedig Szegeden lép fel.

Costin Soare az egyik legaktívabb román művész, akinél a sikeres koncertkarrier szerencsés módon ötvöződik a pedagógiai tevékenységgel. A művész a bukaresti Dinu Lipatti Zeneakadémia professzora, a Bukaresti Nemzeti Zeneművészeti Egyetem docense, a Gitár Esték Nemzetközi Fesztivál művészeti vezetője. Két albuma jelent meg, 2017-ben Twenty Shades of Music címmel a fuvolista Ion Bogdan Stefanescu közreműködésével és egy szólólemeze 2014-ben Noktürnök és táncok címmel.

prae.hu

Két kamarazenekar állandó tagjaként, Ion Bogdan Stefanescu fuvolaművésszel és Claudia Codreanu mezzoszoprán operaénekessel együtt, hangszere bensőséges hangzásával és repertoárjával a magas minőségű klasszikus zene képviselője.

A műsorban Niccoló Paganini, Francisco Tárrega, Isaac Albeniz, Heitor Villa-Lobos, Manuel de Falla és Astor Piazzolla művei szólalnak meg.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés