bezár
 

art&design

2009. 04. 17.
Új kincsekkel bővül a felújított bécsi Sissi-múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újjáalakítják a mindössze öt éve megnyílt bécsi Sissi-múzeumot, a Hofburg császári lakosztályai új kiállítási darabokkal bővülnek. A múzeum rendbehozatala és bővítése júniusra fejeződik be.

prae.hu

A kapuit 2004-ben megnyitó múzeumot működése öt éve alatt már hárommillió érdeklődő kereste fel, a látogatók rohama miatt szükségessé vált a felújítás. A nagy sikerből származó anyagi bevételek révén ugyanakkor lehetővé vált a kiállítási tárgyak sorának bővítése is.

A császárné gyerekkorát bemutató részleg Sissi egyik felújított gyerekkori ruhájával bővült, emellett egy olyan hárfát is bemutatnak, amelyet Erzsébet Bajorországból vitt magával Bécsbe.

Az udvari életbe való még jobb bepillantást kínál annak a történelmi útmutatók alapján felújított koronázási ruhának a kiállítása, amelyet Sissi magyar királynévá való koronázásakor viselt. A látogatók azt a fekete kabátot is megtekinthetik, amellyel 1898-ban Genfben a végzetes támadást követően beterítették a királynét.

A kiállításon bemutatják a Sissi által fia, Rudolf herceg öngyilkossága után viselt gyászékszereket is, e darabok Mária Valéria hercegnő örökségéből kerültek a múzeumhoz.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés