bezár
 

art&design

2018. 04. 11.
Kényelmes / Kényelmetlen
Szinyova Gergő kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kényelmes / Kényelmetlen 2018. április 10-én Kényelmes / Kényelmetlen címen nyílik Szivonya Gergő kiállítása a Kisterem Galériában. 

Poszt-digitális festészet

"A Kisterem Kényelmes / Kényelmetlen című kiállítása Szinyova Gergő legújabb sorozatát mutatja be. A legújabb festmények rendkívül vékonyan, printszerűen megfestett felületei a szitanyomásához hasonlatos, és jelenleg reneszánszát élő risograph technika esztétikai sajátosságait visszhangozzák. A risograph nyomatok megidézéséhez és leképezéséhez a művész egy olyan technikát fejlesztett ki, amelynek köszönhetően a festett, mégis printszerű képfelületek mindegyike egyedi, megismételhetetlen és sokszorosíthatatlan entitásként működik, jóllehet a képterekben megjelenő digitálisan (vektorosan) előrajzolt motívumok többszöri megismétlése visszautal az ipari sokszorosításban rejlő lehetőségekre is. A risograph nyomatok esztétikája mellett továbbá fontos előképet jelentenek Szinyova számára az 1970-es és 80-as évek magyar és európai plakátművészet alkotásai. Az asszociációk előhívása mellett, jelen esetben a sokszorosítás esztétikai sajátosságainak megidézésén keresztül, továbbra is fontos törekvése maradt a narratíva és a direkt jelentés elkerülése." - Zsikla Mónika, kurátor

prae.hu

 

Kényelmes / Kényelmetlen - Szinyova Gergő kiállítása
Megnyitó:
2018. április 10, 18 óra
Helyszín: Kisterem (1053 Budapest, Képíró utca 5)
A kiállítás megtekinthető 2018. április 10. és 2018. május 4. között
A kiállítást megnyitja: Fehér Dávid
Kurátor: Zsikla Mónika

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés