bezár
 

art&design

2009. 04. 17.
Újabb forduló a londoni magyar képzőművészeti pályázaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Londoni Magyar Kulturális Központ képzőművészeti alkotás tervezésére januárban kiírt pályázatára újabb fordulót írt ki, ezúttal június 25. határidővel, mert a március 15-ig beérkezett művek között a brit-magyar szakmai zsűri nem talált a kiírás minden részletének megfelelő alkotást.

prae.hu

A megadott határidőre 31 pályamunka érkezett, és bár a pályázatok között sok érdekes ötlet volt, a szakmai zsűri nem talált minden feltételnek megfelelő alkotást - mondta Tarjányi Natália, az intézet sajtótitkára.

Mint kifejtette, Magyarországon, illetve külföldön élő magyar nemzetiségű hivatásos művészek pályázhatnak korhatár nélkül. Egy alkotó több, de legfeljebb három olyan saját munkával nevezhet, amely a helyszínen megvalósítható.

A pályázó installációt, videó-installációt, szobrot, festményt készíthet a Covent Gardenben álló műemlék jellegű ház, vagyis a magyar intézet belső tereinek díszítésére, beleértve a lépcsőházat is.

További információkat az érdeklődő a www.hungary.org.uk honlapon talál.
Takács Ildikó Katalin intézetigazgató hangsúlyozta: fontos lenne, hogy a pályázók a hely szellemét, a két ország közötti kapcsolódási pontokat, illetve a kor kihívásait szem előtt tartva készítsék el tervüket.


nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés