bezár
 

irodalom

2018. 03. 29.
26 ország 160 kiállítója a Könyvfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
26 ország 160 kiállítója a Könyvfesztiválon Idén 26 ország 160 kiállítója és több mint 170 program, közte könyvbemutató, dedikálás, kerekasztal-beszélgetés, vetélkedő és koncert várja a látogatókat a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon április 19. és 22. között a Millenáris parkban.

A könyvfesztivált Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója nyitja meg, a díszvendég Szerb Köztársaság részéről Vladan Vukosavljevic kultúráért és médiáért felelős miniszter mond köszöntőt - közölte a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE).

prae.hu

A könyvfesztivál díszvendége Daniel Kehlmann német író lesz. A Budapest Nagydíjat Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest humán területért felelős főpolgármester-helyettese és Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnöke adja át a német szerzőnek, akit Darvasi László laudál.

A fesztivál egyik kiemelkedő eseménye az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja, amelyre idén 18 országból érkeznek résztvevők. A KKM-Balassi Intézet tucatnyi országból vár könyves szakembereket idei programjára. A Kis Könyves Éjen 30 budapesti és vidéki könyvesbolt szervez kulturális programokat, amelyekről a http://kiskonyves.blog.hu oldalon lehet tájékozódni. 

A könyvfesztivál programjait a http://www.bookfestival.hu oldalon tekinthetik meg az érdeklődők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Horváth Iván (1948-2024)
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés