bezár
 

irodalom

2018. 03. 29.
Arany-portré egy gimnázium tűzfalán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Arany-portré egy gimnázium tűzfalán Arany János portréja került a XII. kerületi BGSzC Budai Középiskola tűzfalára. Az Arany-emlékévhez kapcsolódó alkotást szerdán adták át.

Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója a szerdai átadón kiemelte: ma már nem elég pusztán verssorokkal, gyönyörű kéziratokkal vagy az alkotó bemutatásával emlékezni egy évfordulón, szükség van arra is, hogy a legkülönbözőbb "vagány formákban" is megmutatkozzanak azok a klasszikus értékek, amelyek például Arany Jánoshoz kacsolódnak. Többek közt azért, mert a fiatalokat ezeken keresztül lehet ma megszólítani.

prae.hu

"Így hirdettük meg a különböző versenyeket is, legyen az egy-egy vers slam poetryben való átköltése vagy okostelefonnal készített filmfelvétel, esetleg ballada-interpretáció" - fűzte hozzá. Mint mondta, ebbe a sorba illeszkedik a nagy múltú iskola tűzfalára készült Arany-portré is, amely jól összefoglalja az emlékév célját. 

Tűzfal

Banusné Molnár Zsuzsanna igazgató felidézte, hogy az iskola nemcsak a falfestmény elkészítésével kapcsolódott a pályázathoz: tavaly kiállítással emlékeztek meg a költő születésének 200. évfordulójáról, a diákok saját balladafeldolgozással indultak a PIM pályázatán. Ezen túl a tanulók elkészítették a költő Facebook-oldalát is, amelyet számos más iskolában is felhasználtak a tanórák keretében.

A falfestmény kivitelezését a Neopaint Works Kft. végezte el. A fotót az iskola Facebook-oldalán találtuk.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés