bezár
 

színház

2018. 03. 28.
Idén Hernádi Judit kapta a Psota Irén-díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén Hernádi Judit kapta a Psota Irén-díjat Átadták a Psota Irén-díjat március 27-én a budapesti Rózsavölgyi Szalonban, az elismerést Hernádi Judit színművész vehette át a színházi világnapon.

Psota Irén emlékére Almási Éva, a nemzet színésze hozott létre alapítványt, amely minden évben díjat adományoz annak a színésznek, akinek színpadi sokszínűsége, tehetsége, kiemelkedő képességei Psota Irén örökségéhez méltónak bizonyulnak.

Szkéné színház

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész nevét viselő díjra minden magyarországi színház állíthat jelöltet. Hernádi Juditot az Átrium Film-Színház terjesztette fel az elismerésre A félelem megeszi a lelket című előadásban játszott szerepéért.

A Psota Irén-díj egy ezüst plakett, amelyen a Madách Színház legendás művésznőjének aláírása és kedvenc bohóca látható. A díjjal 500 ezer forint jutalom is jár.

A díjátadó ünnepségen összegyűltek Psota Irén pályatársai és tisztelői. A színpadon a művész naplójegyzeteiből olvastak fel részleteket, emellett fényképekkel idézték fel emlékezetes alakításait, színes egyéniségét.

Mint az ünnepségen felidézték, Almási Éva akkor határozott úgy, hogy létrehozza az alapítványt és a díjat, amikor 2016-ban a nemzet színészéve választották Psota Irén helyére. A díjat először tavaly adták át, az elismerést akkor Hegyi Barbara kapta. Idén 90 jelölt közül választották ki Psota Irén egyik legméltóbb mai utódát, Hernádi Juditot.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés