bezár
 

art&design

2018. 03. 28.
Zsolnay Light Art verseny: jelentkezz!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zsolnay Light Art verseny: jelentkezz! Lehet jelentkezni a pécsi Zsolnay Fényfesztivál legnagyobb attrakciójára, a Zsolnay Light Art nemzetközi mapping versenyre, amelyen a pécsi székesegyház homlokzatára kell háromdimenziós épületvetítést tervezni.

Az előző években érkeztek művek a többi között Mexikóból, Chiléből, Lengyelországból és Franciaországból is. Várhatóan idén is erős mezőnyből választja ki a zsűri azt a tíz legjobb alkotást, amelyet a fesztivál alatt június 29-én és 30-án láthat a közönség.

prae.hu

Mint jelezték, idén a metamorfózis témájára reflektáló, a pécsi bazilika architektúrájával és szellemiségével harmonizáló audiovizuális mapping alkotásokat várnak a szervezők. A látvány fokozása érdekében idén még nagyobb felületet vetíthetnek meg fénnyel a művészek, így nemcsak a székesegyház oldalhajója, tornyai és teteje, hanem a hátsó tornyok is életre kelhetnek.

Az ingyenes Zsolnay Light Art szakmai partnere és a verseny házigazdája idén is a nemzetközileg is elismert magyar mapping művészcsoport, a Kiégő Izzók. A versenyfilmek mellett látható lesz június 29. és július 1. között esténként egy válogatás is a korábbi évek munkáiból, köztük a Kiégő Izzók által jegyzett Jónás könyve is.

A verseny fődíja 5500 euró (több mint 17 millió forint), a második helyezett 3000 euró (csaknem 940 ezer forint), harmadik helyezett 1500 euró (mintegy 470 ezer forint) pénzdíjazásban részesül. A zsűri által kiosztott díjakon felül idén is lesz közönségdíj. További részletekről a zsolnayfenyfesztival.hu oldalon lehet tájékozódni.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés