bezár
 

film

2018. 03. 29.
Dokunapok az ELTE-n
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dokunapok az ELTE-n Két egész estés dokumentumfilmet vetítenek április 5-én és 6-án az ELTE Bölcsészettudományi Karának Filmtudomány Tanszékén: Zurbó Dorottya Bhutánba repíti az érdeklődőket A monostor gyermekei című filmjével, Révész Bálint pedig a Granny Projecttel érkezik a campusra. Mindkét vetítést a rendezővel való beszélgetés követi.

Zurbó Dorottya és Arun Bhattarai A monostor gyermekei című alkotása érzékeny és költői film egy bhutáni édesapa és gyermekei viszonyáról. A himalájai faluban élő édesapa a helyi monostor vezetője, és reméli, hogy gyermekei közül egyikük továbbörökíti a családi tradíciót. Ám sem fia, Gyembó, sem lánya, a fiús Tashi nem érdeklődik a hagyományok iránt, sokkal inkább a foci köti le figyelmüket. A film egyik legnagyobb erénye, hogy a nyugati ember számára bepillantást enged egy érdekes családi konstellációba, mindezt pedig varázslatos környezetben mutatja be. A filmet április 5-én este hat órakor vetítik az ELTE Múzeum krt.-i campusán (1088 Budapest, Múzeum körút 6-8., főépület), a 34-es teremben. Az egykori ELTE-s hallgatóval, Zurbó Dorottyával a vetítést követően Pálos György beszélget.

prae.hu

Révész Bálint filmje, a Granny project egy hét éven át készített road movie, amelynek középpontjában három fiatal fiú és nagymamáik kapcsolata áll. Egy náci Németország-beli táncosnő, egy angol kódfejtő és egy magyar kommunista holokauszt túlélő nagymama hihetetlen életét és kapcsolatukat unokáikkal az alkotók humorral mutatják be, miközben a 20. század személyes történelmébe is bepillantást engednek. 

A filmet április 6-án 17:30 vetítik az ELTE Gólyavár Pázmány Termében. A rendezővel, Révész Bálinttal a Filmtudomány Tanszék két hallgatója, Rózsahegyi Regő és Gargya Tamás beszélget.

A prae.hu A monostor gyermekei című filmről írt kritikája itt olvasható: Az apák terhe.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés