bezár
 

irodalom

2009. 04. 15.
Kihirdették a FISZ-pályázat eredményét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyilvánosságra hozták a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) által kiírt 2008-as szépirodalmi pályázat eredményeit: a 28 év alatti szerzők számára meghirdetett megmérettetés első helyezettje Debreceni Boglárka lett. A díjakat szerdán adják át az RS9 Kávézóban, Budapesten.

prae.hu

A próza és líra kategóriában meghirdetett felhívásra olyan 28. életévüket be nem töltött alkotók jelentkezhettek, akiknek önálló kötetük még nem jelent meg - mondta el Mészáros Márton elnökségi tag.

Az idén "egységes sorrendet" állapítottak meg: az első helyezett Debreceni Boglárka lett egy prózai művel, a második Lesi Zoltán lírával. A harmadik helyet - megosztva - Vajda Gergely Balázs és Mechiat Zina nyerte el, mindketten vegyes, azaz prózai és lírai művet is alkottak.

Mészáros Márton kiemelte: az idén nem lesz gond a kiadással, az első helyezett művét biztosan a könyvesboltok polcain láthatják majd az érdeklődők.

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2008-ban is 50-60 pályamű érkezett a felhívásra - tette hozzá Mészáros Márton, felidézve, hogy a legelső évben kiugró volt az érdeklődés, akkor több mint hatszáz fiatal alkotó küldte be szépirodalmi művét.

Dráma kategóriában külön hirdetnek majd pályázatot az RS9 és más független színházakkal közösen - jegyezte meg Mészáros Márton, aki elmondta azt is, hogy az idei évben a hagyományoktól eltérően a Szépirodalmi Figyelő-díjat nem a FISZ-pályázat díjaival egy időben adják át, "igazi családias eseményt" terveznek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Horváth Iván (1948-2024)
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés