bezár
 

art&design

2018. 03. 09.
Luxus: ezer év gyöngyházfényű ragyogása
Kiállítás a Koreai Kulturális Központban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Luxus: ezer év gyöngyházfényű ragyogása A Korea hagyományos és kulturális örökségének eredetiségét és egyedülállóságát bemutató tárlat tavaly a római Vatikánban kapott helyet, idén pedig Magyarországon a budapesti Koreai Kulturális Központban. A budapesti Koreai Kulturális Központ egész területét betöltő Ezer év gyöngyházfényű ragyogása címet viselő kiállítás ingyenesen látogatható március 30-ig. 

Nyugaton hosszú évszázadokon keresztül a „Gyöngykagylók Édesanyja” kifejezést használták Koreára a népszerű, gyönygyházberakásos luxustárgyaknak köszönhetően. A hagyományos technikákat és mintákat a mai napig hűségesen ápoló mesterek művészetükbe a modern elemeket is becsempészve készítik el alkotásaikat. A tradicionális koreai mesterségekkel foglalkozó 31 művész a 37 bemutatott tárgyon keresztül olyan gyöngyházberakásos és lakktechnikai művészeti eljárást szemléltet, mely a Koreai Szellemi Kulturális Örökség része. A kiállításra látogatók ezt az egyedülálló módszert részletesen is tanulmányozhatják egy szemléltető falon.

prae.hu

 

Ezer év gyöngyházfényű ragyogása
A kiállítás ingyenesen megtekinthető a Koreai Kulturális Központ nyitvatartási idejében, hétköznaponként 9.30-tól 18 óráig
Helyszín: Koreai Kulturális Központ (1124 Budapest, Csörsz u. 49-51.)
 

Forrás: Koreai Kulturális Központ

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés